marți, 20 octombrie 2015

Honda, masina visurilor unor oameni inteligenti

 Salut, da, azi voi fi nu neaparat subiectiv cat putin nervos. Imi voi cam varsa nervii pe cei care nu stiu nimic despre masini dar se dau cunoscatori asa ca daca esti fan al masinilor germane, te rog inchide articolul pentru ca te vei supara pe mine, nu vei mai intra pe blog si vei pierde foarte multe informatii pretioase pe care nu le gasesti in alta parte.
Sunt satul pana in gat sa aud prostii de genul celor pe care le spun posesorii de Mercedes, BMW, Audi, mai nou si aia cu Volkswagen se cred in aceeasi oala cu cei mai sus amintiti. Domne, masina germana e masina
 germana domneeeee. DA, e masina germana si e proasta pentru ca sunt toti avizi dupa profit si prostii le cumpara masinile scumpe cu garantie 2 ani ( am garantie mai mare la uscatorul de par) care din al treilea an probabil incep sa pice. La inceput mai putin costisitoare reparatiile dar cu trecerea timpului vor costa mai mult.
Aud cocalari care spun ca ei prefera un golf din '94 decat un logan nou fara sa spuna insa ca nu au bani de logan nou. Sau, domne, eu am biamvieu cu toba
 spart, pardon sport si partai noaptea cu el in 6000 de ture si sunt foarte smecher. Nu il mai tura atat ca ti se termina gpl-ul cocalarule. Sa se inteleaga bine, nu am nimic cu gpl-ul, exista oameni pentru care este carburantul perfect dar nu pune gpl pe BMW pentru ca vei parea mai sarac decat cel care pune gpl pe Supernova.
Loganul meu are aproape 3 ani, il mai tin inca un an jumatate si il voi vinde probabil cu vrei 7000 de euro. Ce masina va urma? Stiu inca de pe acum, Honda CR-V cu motor de 2 litrii pe benzina si nu ca sa ii pun gpl ci
 pentru ca imi plac motoarele pe benzina, pentru ca sunt mai bune decat orice TDI atat de adulat de cocalarime si pentru ca imi permit un consum mediu de 8-9 litrii, nu plang ca a zis producatorul ca o sa consume 4 litrii si el consuma 4,2. Si pot sa va spun si ce contribuie la bugetul mare pentru benzina. Lipsa reparatiilor ba, aia contribuie. Lipsa reparatiilor, puteti sa spuneti dupa mine? Lipsa reparatiilor, haideti, cu totii. Stiu ca daca ai o masina germana in principiu e cam limba straina ce zic eu aici dar despre asta e vorba la Honda. Un milion de km fara reparatii.
 De ce spun ca Honda este o masina pentru oameni inteligenti? Pentru ca asa este. Un om inteligent nu cumpara o masina punand intrebarea: Cat baga? in tara fara autostrazi. Un om inteligent in primul rand stie ce vrea si imi e greu sa cred ca cineva vrea sa stea cu masina mai mult in service decat pe strada. Nu numai Honda face masini bune, Honda le face pe cele mai bune dar si Toyota si Mazda fac masini excelente. O Toyota rezista 500.000 km fara prea mari probleme, uneori daca e intretinuta bine,
 rezista chiar si fara interventii, doar revizii facute la 10.000 de km nu cum ne indeamna producatorii ceilalti sa facem revizia la 60.000. Despre Mazda nu stiu prea multe dar e mereu in top 5 al masinilor fiabile asa ca sunt convins ca e o masina excelenta si ea. In general, lucrurile dupa parerea mea, se impart astfel:
- Un om foarte inteligent si care stie pe ce sa dea banii isi ia o masina japoneza sau coreana fin in ordinea asta.
- Un om rafinat, care nu merge prea mult cu masina si e interesat mai degraba de un motor diesel isi va lua o masina frantuzeasca. Nu sunt deloc asa sensibile cum spun proprietarii de golfuri din '87.
- Un om care vrea o masina fiabila, merge destul de mult cu masina, poate face naveta dar nu isi permite o masina japoneza sau coreana isi va lua Dacia. Si face o alegere excelenta.
- La polul opus celor 3 categorii mai sus mentionate vin cei care nu au nici o idee despre masini dar au ceva bani si se gandesc ca daca isi cumpara ceva scump va fi si bun si de
multe ori, ei nepricepandu-se la masini isi iau teapa si nici nu isi dau seama. Acestea se impart la randul lor in 2 categorii:
1. Oameni cu bun simt care nu stiu nimic dar absolut nimic despre masini, nu au sau nu intreaba un prieten care stie, nu intreaba pentru ca probabil nu urmaresc nici pe site-urile auto cum e acesta si isi cumpara Volkswagen sau Skoda sau Opel ca sunt germane si a auzit el de la tasu ca e masini bune.
2. Cocalarii care habar nu au nici ei nimic despre masini, cunosc doar cateva lucruri de genul 6V sau 8V sau 16V fara sa stie insa ce inseamna aceste cifre si cum e bine sa fie un motor, se bazeaza exclusiv pe mituri despre masini, nu stiu sa conduca si isi cumpara conserve VW sau BMW foarte vechi dupa care se cred cei mai tari cu ele si le vospesc in verde asortand niste jante mov turbat ca sa arate mai urat decat e deja. Si ei mereu viseaza la un x6, uitasem sa spun. Au discutii de genul: Coaie, am gasit un x6 cu 12.000 de heuri la Germanica avariat dar cu inca 6-8 mii il face baietii la service la mine la bloc da' fara erbecuri ( ca am auzit termenul la unii ). Daca as avea banii maine l-as lua. Sigur, prostul nu isi da seama ca din "castigurile" lui la pariuri sportive nu poate intretine nici o roata de x6 dar el viseaza.
Hai ca m-am descarcat putin, sper ca cei care sunteti suficient de inteligenti incat sa treceti peste forma si sa intelegeti continutul ati ramas cu ce trebuie in cap, de ceilalti nu ma intereseaza. Cei care au inteles despre ce e vorba stiu ce sa faca, ceilalti nu va obositi sa dai share ca oricum nici prietenii vorstri nu pricep nimic ca cine se aseamana se aduna. Pace si fericire pana la viitorul articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu